Histor Stijlcollecties
 
 
 
 
 
 
 





















 
 


    



    

Bang voor kleur? Dat hoeft echt niet!

Foto's: Lotte van Uittert 

Inspiratie door stijlicoon Michèle

Waarom je niet bang hoeft te zijn om kleur in je interieur te gebruiken

Je stapt je huis binnen en ziet daar een oase van witte muren en grijze meubels. Maar eerlijk gezegd kan het na verloop van tijd een beetje... saai worden. Je wilt wel kleur gebruiken maar bent bang dat het verkeerd uitpakt. Het goede nieuws is dat je niet bang hoeft te zijn, je kunt eenvoudig kleur in je interieur brengen. Ik geef je enkele redenen waarom je meteen die verfkwast moet pakken en je niet langer zorgen hoeft te maken over het gebruik van kleur in je huis!
 

Mijn huis is echt een weerspiegeling van wie ik ben. Ik geloof sterk dat kleur een van de krachtigste manieren is om je persoonlijkheid uit te drukken. Ik ben iemand met een avontuurlijke geest die dol is op levendige kleuren maar ik koester ook de momenten waarop ik rust en kalmte zoek met rustige kleurtinten. Kleur kan je helpen om jouw unieke stijl te tonen. Dus waarom zou je jezelf beperken tot een eentonig kleurenschema als je zoveel prachtige tinten tot je beschikking hebt om uit te kiezen?

Ik neem je graag mee in mijn favoriete manieren om kleur in mijn interieur te brengen:

Accentmuur

Een van de gemakkelijkste manieren waarop ik kleur toevoeg zonder mijn hele huis te overspoelen, is door simpelweg een accentmuur te schilderen. Ik kies een muur die van nature de aandacht trekt, bijvoorbeeld achter mijn bank of de eettafel. Die accentmuur geeft je interieur meteen zoveel meer persoonlijkheid. Maar ook een accentkleur achter een schilderij geeft je interieur al meteen een boost.

Accessoires

Soms zijn het de kleine details die het verschil maken. Ik ben dol op kleurrijke accessoires, zoals kussens, vazen en kunstwerken. Deze items voegen op een subtiele manier kleuraccenten toe aan je interieur. Het mooie is dat je ze makkelijk kunt verwisselen, afhankelijk van het seizoen of stemming.

Harmonie en balans

Ik ben ervan overtuigd dat de juiste kleur op de muur een gevoel van harmonie en balans in je interieur brengt. Het zorgt ervoor dat alle elementen in een ruimte samenkomen en één geheel vormen. Dit is vooral belangrijk omdat ik graag verschillende kleuren en decoratiestijlen in mijn interieur combineer. Het is echt niet spannend om meerdere kleuren te gebruiken, zolang je er maar voor zorgt dat ze goed bij elkaar passen en je het WOW gevoel geven.

Kleurplan

Een doordacht kleurplan is als de rode draad die je helpt bij het creëren van een mooi en samenhangend interieur. Het geeft je richting, helpt je bij het uitdrukken van je persoonlijke stijl en zorgt voor een sfeer die bij jou past. Met de juiste kleuren en een goed plan, kun je een ruimte het WOW gevoel geven.
 
Dus, voor iedereen die nog twijfelt over het toevoegen van kleur aan hun interieur, onthoud dat het jouw persoonlijke ruimte is om te ontdekken en te vormen. Laat kleur jouw verhaal vertellen. Je zult zien hoe het je huis tot leven brengt en het tot een plek maakt waar je elke dag weer graag wilt zijn.

Nog meer inspiratie nodig?

Bij The Home Style Club vind je kant-en-klare interieurplannen waarmee je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Elk plan bevat een zorgvuldig samengestelde collectie interieuritems die perfect samen passen. Het is een balans tussen stoere elementen en levendige kleuraccenten, waardoor je moeiteloos combinaties kunt maken die aansluiten bij jouw persoonlijke stijl. Zelfs als je niet helemaal overtuigd bent van een kleurrijk interieur, kun je zoveel kleur toevoegen als je wilt. De mogelijkheden zijn eindeloos!
 

Zelf aan de slag

Ben je geïnspireerd door Michèle en wil je zelf ook aan de slag? Ontdek dan meer over de Histor ColorTester waarmee je kleuren op je eigen muren kan uitproberen.

Ontdek de Histor ColorTester